20060925

The Wicker Man

Remaken av klassikern "The Wicker Man" sänker verkligen ribban för remakes. Det är smått otroligt att en film kan vara så här usel. Tror de verkligen på allvar att någon skulle ta en film där Nicolas Cage kutar omkring i en björndräkt och karatersparkar Leelee Sobieski i ansiktet på allvar? Hatar Neil LaBute verkligen kvinnor? Hatar Hollywood verkligen film? Av en inte felfri men ändå originell och ganska mångbottnad film om religiösa konflikter och intolerans har blivit en misogynistisk och tråkig PG13-rysare som är nästan lika bottenlös som hålet Nic Cages karriär är på väg ned i om han inte gör något vettigt snart.

Enda fördelen är att den ofrivilligt bjuder på lite av den Pythonskaste humor som visats på film på mycket länge. Cage i björndräkt är liksom inte ens så bisarrt att det står ut bland det värsta överagerande jag sett på evigheter.

"YES! OF THE WICKER MAN'S RETURN!"

"How'd it get burned? HOW'D IT GET BURNED? HOW'D IT GET BUUUUUURNED?!?"

"AAAAAAAAAAH! MY LEGS! MY LEGS!"

"Killing me won't bring back your goddamn honey!"

"STEP AWAY FROM THE BIKE!"

"The celebration of DEATH! ...and rebirth."

"It is your DESTINY!"

Filmen avslutas med en tillägnan till Johnny Ramone, och lyckas därmed i sina sista döende sekunder pissa på inte bara ett utan även två original.

Etiketter:

2 Comments:

Anonymous Nicklas said...

Oerhört tafflig film. "How'd it get burned" eller "Rowan" borde hädanefter användas som repetetionsmarkeringar.

10:19 em  
Blogger katafon said...

Jag överväger allvarligt att göra en remix på originalsoundtracket med Nic Cage som rantar "HOWD IT GET BUUUURNED" i takt. Karln är ju uppenbarligen på väg att spontanexplodera av frustration att vara fast i den här filmen.

11:18 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home